Økologisk Manuka blomsterhonning fra New Zealand. TA 25+
Fra Sonnentor® (AT)
Maorierne, New Zealands indfødte, har altid kendt til de egenskaberne ved denne honning.
Den stammer fra Manuka myrtle, også kaldet tea tree eller bare Manuka, som vokser i de bjergrige egne på New Zealand.
Den har en stærk smag, dufter meget harpiksagtig og har en delikat karamelbrun farve, og den charmerer alle sanser med sin let mynte-agtige finish.
Vores biavler anbefaler: Manuka-honning spises bedst på tom mave – ren eller opløst i lunkent vand.
OBS: Honningen indeholder varmefølsomme enzymer og bør ikke opvarmes over 40° C eller omrøres i varme væsker og mad.
Brug af metalske frarådes.
Kvalitetsindekset er TA 25+ (total aktivitet) – og hvad er så det?
“En høj MGO-faktor strider ofte mod vores grundlæggende forståelse af honningkvalitet. Frisk Manuka-honning har MGO-værdier mellem 60 og 150 mg / kg umiddelbart efter høst af honning. Højere værdier opnås ofte ved længere opbevaringstider over 37 ° C.
Manuka-honning fås fra 250+ til 1000+ MGO.
Jo højere MGO-faktoren er, desto højere er prisen som honningen kan sælges for.
Men mens opbevaring øger MGO-værdien, falder honningens samlede aktivitet. Derudover kan methylglyoxal fremstilles kunstigt. Nok grunde til at gå efter TA-faktoren!”
(Citat: SONNENTOR®)
Indhold: 250 g
Opbevares tørt og beskyttet mod varme.
Naturlige farveændringer kan forekomme.
Ikke egnet til børn under 3 år samt personer med honning- eller pollenallergi